CNOA 30


Kulturno udejstvovanje (MeVito) by Vito DaCrosse
8 marca, 2007, 10:27 dop
Filed under: Eppy, Kultura, MeVito

Včeri se je dve petini naše skupnosti kulturno udejstvovalo. To sva bla midva z Marjano. Šla sva gledat predstavo “Skopuh – najbolj skopa izvedba” Andreja Rozmana Roze v KUD France Prešeren. Predstava je bla kul, smešna, ta Roza je res ena pojava. Sej bi opisu predstavo, sam to sceno obvlada Marjana, tku d upm d bo ona tle nrdila en “rivju”(review) ;)

Skopuh

Eppy (ravnokar se je začelo moje tutorstvo iz ekonomije… :S): Po najhujšem možnem dežju sva hodila pol ure do Trnovega, z enim samim dežnikom (pametna poteza). Rezultat: premočenost do gat, kar dokazuje najino neusihljivo voljo po kulturi in umetnosti. Ampak za Rozo bi tudi na Triglav stekla. Tip je genij. Resno.

V predstavi je Molierova štorja zreducirana na minimum minimuma. Roza porabi uro 10 minut za razlago, kako bi najceneje naredil gledališko predstavo. In ker publika itak nima kaj počet, porabi tudi njo (ob kasnejšem kritiziranju, da se nismo na pamet naučili besedila). Satira v stilu: “Koga briga, kaj je slovensčina naredila za slovensko narodotvornost, zdaj imamo državo, najboljše da slovenščino kar ukinemo KER SE NE SPLAČA,” je zadela žebljico na glavico. Sori Mičo, Roza winz this one.

Da o fenomenalnem dialogu med Slovencem in Bogom niti ne govorim.

Slovenec: Presneto, pa ravno to nedeljo si pri maši delil ozemlja. In ravno to nedeljo me ni bilo in nisem zato dobil nič.

Bog: Ja zakaj te pa ni bilo pri maši?

Slovenec: Mah, za delat sem imel. Pa sem mislil, da boš spet kaj o strpnosti in ljubezni govoril. Ampak prisežem, da sem med delom samo nate mislil.

 Joj, kok smo kulturni, ane.


3 komentarji so far
Komentiraj

Bist du mit Roza über slowenisch Sprache einverstanden?

Komentar od Matic

Katze, Hund, Rotkephen

Komentar od eppy

Hi, just wanted to tell you, I liked this blog post. It was practical.
Keep on posting!

Komentar od Steam Wallet Hack




Komentiraj